Vizsla Irk Köpeği

Vizsla Irk Köpeği

Vizsla'ya ayak uydurmak için bolca enerjiniz olmalı. Nazik, hassas ve sevgi dolu olan bu köpekler, aktif olduğunuz sürece bir aile için harika bir arkadaştır.

İpeksi ve kaslı, ortalama büyüklükteki Vizsla nadir bir cinstir. Yaygın olarak evcil hayvan olarak muhafaza edilmesine rağmen, diğerleri avlanma için, uyanıklık, dayanıklılık ve av peşinde koşmak için uygun bir irade içerdiği için kullanırlar. Bir aristokrasi havasıyla Vizsla herkesle birlikte olur. Bu büyüleyici ırk hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Nazik, duyarlı ve sevecen olan Vizslas, bir aile için harika bir türdür.

Vizsla'nın kökeni bin yıl önce Magyar'ın ordusuna kadar uzanabilir. Orta Avrupa'da Macaristan'da yerleşmiş olan göçebe bir kabile. Sekizinci yüzyılda Macar baronları, ırkı avlanma ve statü sembolü olarak muhafaza etti. Vizsla ilk olarak onuncu yüzyılda tasvir edilmiş, bunu 14. yüzyılda Viyana Kroniği el yazmasıyla izah etmiştir. O zamanlar, Vizsla güzel sanatlar için test, işaretleme, geri çekme ve koklama için honlandı.

WWI'dan sonra cinsin hayatta kalmasını sağlamak için, Macar Kulübesi Kulübü (MEOE), cins standartlarının sıkı bir şekilde uygulanmasını başlattı, ancak İkinci Dünya Savaşından sonra, Vizslaslar neredeyse yok oldu. Cinsin bir kısmı kurtarıldı ve üreme yeniden başladı. Bugün, Vizslas avcılık ve gösterme yetenekleri için son derece saygındır.

Vizsla böyle eski bir ırk olduğundan, hangi türden kaynaklandığını belirlemek oldukça zordur. Vizsla, Weimaraner, Wirehaired Vizsla ve Alman Shorthair Pointer ırkları da dahil olmak üzere diğer cinslerin gelişiminde kullanılmıştır. Ayrıca, aynı cinsler hakkında, diğer işaretçi ırklarıyla birlikte, düşüşünden sonra Vizsla ırkını yeniden kurmak için kullanılan çok fazla varsayım vardır.

Vizsla 1960 yılında AKC tarafından tanındı.